VAD ÄR EN BEVATTNINGSANLÄGGNING OCH VARFÖR ÄR DEN SÅ ANVÄNDBAR?

Vissa växter föredrar att vattnas varje dag och andra bara en gång i veckan. Vi vill alla att våra växter ska trivas och växa bra, men att hålla ett öga på detta schema är inte allas grej. Lyckligtvis finns det praktiska hjälpmedel, som till exempel bevattningsmaskiner. Vad gör de exakt? Vi förklarar detta nedan.

Växtbevattnare
Växtbevattnare, droppsystem och vattenkulor gör alla samma sak: de vattnar växter. Det är färdiga system som förser inomhusväxter med vatten under en längre tid. De underlättar verkligen skötseln av växter om du inte är född med en grön tumme eller har lite tid att sköta dem. Allt du behöver göra är att fylla på vattenkulan när den är tom. Och det borde fungera, eller hur?

Hur fungerar det?
Du fyller en vattenkula i form av en vattenboll med vatten och sätter den stadigt i jorden bredvid krukväxten. Spolmaskinen sprider sedan vattnet bit för bit. På så sätt dricker växterna bara när de är törstiga och får precis tillräckligt med vatten.

Alla bevattningsmaskiner är inte lika snygga. Välj vattenbollar som är mindre iögonfallande, till exempel de här bevattnarna i glas från Dille & Kamille. Dessutom ser glas mycket solidare ut än plast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *